Dubrovnik je srednjeveško mesto, obkroženo z umirjeno okolico blage mediteranske klime, in zakladnica kulturno zgodovinskih spomenikov, muzejev in galerij. Navedene dragocenosti so od mesta Dubrovnika ustvarile slikoviti prostor, ki nudi bogato izbiro raznovrstnih doživetij in vznemirljivosti,  in hkrati dopust v tihem okrožju okoliških otočkov in prečudovitih primorskih pejsažev.

Dubrovnik je bil vedno  znan po odlični namestitveni infrastrukturi. Veliko število vrhunsko opremljenih hotelov in apartmajev mu zagotavlja položaj najbolj luksuzne turistične destinacije na Hrvaškem. Čeprav je večina namestitev v Dubrovniku namenjena visokemu elitnemu turizmu, pa se lahko najdejo tudi prenočišča, apartmaji in sobe, ki so prilagojeni turistom s skromnejšimi potrebami.

Namestitve v Dubrovniku so kategorizirane z zvezdicami, cene nočitev in spremljevalnih ponudb pa so odvisne od same kategorije namestitve. Dubrovniška regija se poleg Dubrovnika, starega mestnega jedra in obzidja, lahko pohvali tudi z okoliškimi slikovitimi mesti kot so Cavtat, Metkovič, otokoma Korčulo in Lastovom ter s številnimi nič manj slikovito živopisnimi mesteci, ki krasijo Dubrovniško regijo.

Obmorju.si vam brez provizije ob vseh potrebnih informacijah nudi storitve posredništva pri iskanju namestitve v Dubrovniški regiji in direkten kontakt z najemodajalci preko obrazca na dnu ponudbe vsakega najemodajalca turističnih storitev. Dobrodošli v Dubrovnik, mesto muzej!