Šibenik je srce jadranske obale. Krasita ga prijetna mediteranska klima in čisto morje. Kvalitetna namestitev, številni otoki in narodna parka Krka in Kornati so aduti, s katerimi se ponaša mesto Šibenik in šibenska regija.

Številni otoki in slikovito razvita obala so prispevali k razvoju in kvaliteti navtičnega turizma, zaradi katerega lahko šibenski regiji zavidajo marsikatera veliko večja hrvaška mesta. Ponudbo šibenske regije dopolnjujejo številne šibenske restavracije in festivali, kulturne manifestacije in neizogibna stara utrdba zgrajena med petnajstim in osemnajstim stoletjem.

Kulturna zgodovinska dediščina Šibenika je izjemno bogata ter pleni pozornost z zgodovinskim mestnim jedrom in spomeniki fortifikacijskega in sakralnega gradbeništva. Šibenski arhipelag tvori 249 otokov, otočkov in grebenov skupne površine 157 km2. Šest otokov je stalno naseljenih, na njih pa danes živi 6600 prebivalcev.

Ponudba namestitev v Šibeniku in regiji je raznovrstna in prilagojena vsakemu žepu; od  manjšega števila dobro opremljenih hotelov do apartmajev in sob v zasebni namestitvi. Kategorija namestitve je označena z zvezdicami, cena nočitve in ostalih storitev pa je vsekakor odvisna od kategorije namestitve.

Obmorju.si vam brez provizije ob vseh potrebnih informacijah nudi storitve posredništva pri iskanju namestitve v šibenski regiji in direkten kontakt z najemodajalci, preko telefona ali obrazca na dnu ponudbe vsakega najemodajalca turističnih storitev.  Dobrodošli v Šibenik!