Hrvaška obala šteje več kot tisoč otokov in otočkov. Natančneje 1246. Najbolj znani med njim je vsekakor Narodni park Kornati ali Kornatsko otočje, arhipelag , ki se nahaja v srednji Dalmaciji, južno od mesta Zadar. Šteje več kot 150 otočkov in se razprostira na površini 320 km². Skupna površina Narodnega parka Kornati je približno 220 km², tvori pa ga 89 otokov, otočkov in čeri.Sledijo Brioni, otočje in narodni park na hrvaškem delu Jadrana.
Brioni se nahajajo nekaj kilometrov zahodno od istrske obale, tvori pa jih 14 otokov in otočkov skupne površine 36,3 km². Otok Krk s svojo površino 405,78 km2 je ob sosednjem otoku Cresu največji od 1246 otokov, kolikor jih šteje Hrvaška.Mljet, narodni park, je edinstvena destinacija na Mediteranu in največji otok v dubrovniškem arhipelagu.

Obmorju.si vam brez provizije ob vseh potrebnih informacijah nudi storitve posredništva pri iskanju namestitve na hrvaških otokih in direkten kontakt z najemodajalci, preko telefona ali obrazca na dnu ponudbe vsakega najemodajalca turističnih storitev. Dobrodošli na hrvaške otoke, raj na zemlji!