Slavonija, rodovitna ravninska regija, se nahaja na samem vzhodu Hrvaške, med rekami Donave, Save in Drave. Slavonija je takoj za Dalmacijo največja hrvaška zgodovinska regija, ki se ponaša s številnimi baročnimi palačami in cerkvami, z neskončnimi ravnicami, s stoletnimi hrastovimi gozdovi, z zelenimi vinogradi in avtohtonimi vinskimi kletmi.

Najbolj zanimive in avtentične namestitve v Slavoniji in Baranji so vsekakor na daleč znana avtohtone kmečke domačije, ki so ohranile pridih preteklosti in še danes izgledajo, kot da so ostale v nekem prejšnjem davnem času, ko so se kmetje v narodnih nošah vozili po vaseh,  v okrašeni kočiji ob zvokih tamburic in edinstvene slavonske pesmi.

Poleg tradicije boste v kmečkih eko domačijah naleteli na nevsakdanjo gostoljubnost in preprostost domačinov, ki bodo vsekakor postregli s tradicionalnim slavonskim slivovim žganjem, kulenom  (slavonskim suhomesnatim proizvodom), klobasicami in ostalimi svetovno znanimi kulinaričnimi specialitetami. Slavonija je takoj po Osrednji Hrvaški največja turistična regija Hrvaške, ki vključuje pet županij: Virovitiško-podravsko, Brodsko-posavsko, Požeško-slavonsko, Osječko-baranjsko in Vukovarsko-sremsko.

Turizem v Slavoniji in Baranji je zadnjih nekaj let v porastu ravno zaradi tradicije in zajamčenega mira, ki ga nudi svojim obiskovalcem. Namreč Slavonija in Baranja se nahajata blizu poti, ki vodijo od okoliških držav proti Jadranskemu morju in sta ohranili svoj nedotaknjeni šarm, ki poleg dotika preteklosti v prvi vrsti nudi mir in dopust od stresnega vsakdanjika in hitrega tempa življenja. 

Obmorju.si vam brez provizije ob vseh potrebnih informacijah nudi storitve posredništva pri iskanju namestitve v Slavoniji in Baranji in direkten kontakt z najemodajalci, preko telefona ali obrazca na dnu ponudbe vsakega najemodajalca turističnih storitev.  Dobrodošli v Slavonijo in Baranjo!