Split, mesto s 1700 letno tradicijo. Split je pod UNESCO-vo zaščito in vpisan v register Svetovne kulturne dediščine, umestil pa se je na najtoplejšem področju severne obale Sredozemlja. Split je nastal iz Dioklecijanove palače, ki jo je rimski car Dioklecijan dal zgraditi pred 1700 leti, da bi tu preživel poslednja leta svojega življenja. V ohranjenem delu palače, v kleteh,  se odvijajo razne manifestacije kot so Dioklecijanove večeri in razna kulturna dogajanja.

Obiskovalci lahko pri obisku Splita izbirajo med zasebno namestitvijo, apartmaji, hoteli, vilami in jahtami ali jadrnicami. Namestitev je v razponu od luksuznih hotelov in vil do majhnih prenočišč in sob v zasebnih namestitvah. Namestitev je kategorizirana z zvezdicami, ki so vidne na vsakem objektu, ki je registriran pri turistični skupnosti.

Turistično ponudbo Splita vsekakor dopolnjuje gastronomska ponudba, ki jo krasi pridevnik ene od najbolj zdravih kuhinj na svetu. Običajen prizor na mizah restavracij in mizah vaših apartmajev bo zagotovo kvalitetna in sveža riba, morski sadeži, hobotnice ali meso v kombinaciji z domačim kruhom in svežo zelenjavo ter steklenica na daleč znanega rdečega dalmatinskega vina.

Poleg kulture, kvalitetne namestitve in gastronomije, pa se lahko splitska regija pohvali tudi z okoliškimi mesti kot so: Bol na Braču, otok Hvar, Makarska in Baška voda, vse po vrsti znane turistične destinacije.

Obmorju.si vam brez provizije ob vseh potrebnih informacijah nudi storitve posredništva pri iskanju namestitve v splitski regiji in direkten kontakt z najemodajalci, preko telefona ali obrazca na dnu ponudbe vsakega najemodajalca turističnih storitev.  Dobrodošli v Split!